Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Túl az Óperencián

Ár:
4.403 Ft
Cikkszám: 200164
Elérhetőség: Érdeklődjön
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Keller&Mayer

Indulj vándorútra a mesebeli erdőn keresztül! Jó tett helyébe jót várj! Meglásd, ha segítesz a bajbajutott mesehősökön, ők is segítenek neked.

Szerezd meg a várkastély kulcsait és a kardokat, hogy kiszabadíthasd a királylányt! Az izgalmas, fordulatos családi társasjáték a magyar népmesék világába repíti a játékosokat.

Tartalom:
1 játéktábla
4 bábu
1 speciális dobókocka
18 kardkártya
28 eszközkártya
16 kulcskorong

Illusztráció: Kálmán Anna

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A játékról röviden:
 
Gróber Gabriella és Kőműves András játéka, 1-4 fő számára a magyar népmesék világába kalauzolja el a gyerkőcöket, amit már 5 éves kortól is játszhatnak a kicsik.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 játéktábla, 4 bábu, 1 speciális dobókocka, 18 kardkártya, 28 eszközkártya, 16 kulcskorong
 
A játék menete:
 
Minden játékos választ egy bábut és felrakja azt a várkapu elé a startmezőre. Mindenki kap egy kardot, amiket a többi játékelemmel az első játék előtt óvatosan ki kell pattintani a helyéről. Majd a kardokat, a kulcsokat és az egyéb eszközkártyákkal együtt olyan helyre kell rakni, ahonnét minden játékos könnyen eléri.
 
A játékot a legfiatalabb kezdi, aki dob a dobókockával és az óramutató járásával ellenkező irányban lelépi a kidobott számú mezőt.
 
Ha egy játékos olyan mezőre lép, ahol kard van, akkor kap egy kardot. Ezt érdemes gyűjtögetni, hiszen, csak ezzel lehet legyőzni a sárkányt. Ugyanis ha valaki sárkányt dob ki, akkor eldöntheti, hogy egyet felhasználva legyőzi a bestiát, vagy visszalép a startmezőre.
 
Amennyiben hétmérföldes csizmát dob, akkor egy tetszőleges mezőre léphet. Kivéve, ha már a váron belül van, ugyanis akkor egy helyben marad.
 
Egy olyan mezőre érkezve, ahol egy mesehős segítségre szorul, akkor a megfelelő eszközlapka felhasználásával szerezhet egy kulcsot. Az ilyen mezők kulccsal vannak jelölve, és mindig szerepel a tárgy a mező mellett, amivel azt meg lehet szerezni.
 
A tárgyakat úgy lehet megszerezni, ha a megfelelő mezőre lép a játékos.
 
Amennyiben megvan a három kulcs, be lehet menni a várba és tovább haladni a torony felé. Viszont ha sárkányt gurít vagy ilyen mezőre lép valaki, fel kell használnia egy kardot. Amennyiben már nincsen több kardja, vissza kell mennie a kezdőmezőre.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot az nyeri, aki először jutott el a torony ajtajáig, ahol a királylány raboskodik.

Játékostól: 1 fő
Játékosig: 4 fő
Kortól: 5 év
Korig: 99 év
Nem: Mindkét nem részére
Játékidő: 20perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!