Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Robot teknősök - Thinkfun

Ár:
9.220 Ft
Cikkszám: 258264
Gyártó cikkszám: 1654
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Thinkfun
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A játék szerzője, feltalálója, Dan Shapiro programozó és édesapa egyben. Azért találta ki a Robotteknősök társasjátékot, hogy felruházza gyerekeit a szerinte legnagyobb szupererővel ? a programozás képességével. A játékba a számítógépes játékokhoz hasonlóan menő akadályokat és megszerezhető extra képességeket tervezett ? ezek teszik a játékot eredetivé, végtelen tanulási lehetőséggel. Semmit sem mond a ?Kickstarter történetének legjobban támogatott játéka? titulus? Megfejthetetlen, miért akarják egyesek már a hároméves gyermeküket is programozásra tanítani? Elég volt már a sok lépegetős játékból, amivel csak azért játszik mindenki, mert a legkisebbeket is be lehet vonni? A megoldás minden esetben a Robotteknősök! Egy merőben újszerű, merész társasjáték, ami alkalmazkodik a családhoz, nem pedig a család alkalmazkodik hozzá!
Első pillantásra talán túlzásnak tűnhet mindez, pedig így van. A Robotteknősöket a kiscsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig minden korosztály a maga szintjén játszhatja, akár párhuzamosan is, az alapok ugyanis minden esetben ugyanazok. A pálya sarkából indulva kell eljuttatni a teknősünket a középen található kincsig, legyűrve az utunkba kerülő akadályokat. A lépéseket azonban kockadobás helyett kártyák határozzák meg, amelyekből mindenki saját készlettel rendelkezik, és bizony jól kell gazdálkodnia velük, ha célhoz akar érni!
A legegyszerűbb játékverzióban a soron következő játékos kiválaszt egy kártyát, és annak megfelelően lép egyet a játékmester a teknősével a táblán előre, jobbra, balra, így jutva egyre közelebb a mesés drágakövekhez. Ez még abszolút versengésmentes változat, így garantáltan nem sírás lesz a vége...
Egy fokkal nehezebb, amikor az akadályok is felkerülnek a táblára (és az akadálykártyák a kézbe...). A játékos persze most is választhatja a békés elkerülés útját, de akár el is tolhat egy ládát az útból, vagy elolvaszthat egy jégtornyot a megfelelő lappal, ez csak rajta múlik.
A kicsit nagyobbaknak már kihívás lehet egyszerre több kártyát is kijátszani, vagy akár megtervezni az egész útvonalat, és egyszerre lelépni, amit a lapokkal ?beprogramozott? magának anélkül, hogy változtatna azok sorrendjén. Ez már igazi programozás!
És bár a Robotteknősök alapelve az, hogy egy versengésmentes, mégis szórakoztató társasjáték legyen az egész család számára, ahol mindenki nyer, hiszen mindig, mindenki célba jut, azért nem árt néha, ha a nagyobb gyerekeknek mégis lehetőséget adunk a valódi győzelemre. Például azzal, hogy a nyertes az, akinek elsőként sikerül helyes sorrendbe tennie a kártyáit, így először járhatja be a megtervezett útvonalát...
És éppen ez a sokoldalúság a Robotteknősök legnagyobb előnye!
A lapkijátszás szabályainak és a felhelyezhető akadályoknak hála szabadon variálhatjuk a pálya, sőt, akár egyes pályaszakaszok nehézségét is, így több korosztály is úgy tud együtt játszani, hogy egyik fél sem unatkozik. De akár teljesen saját szabályrendszert is kitalálhatunk, kortól, egyéntől függően - ez az a játék, ahol akár mindenkire más szabályok vonatkozhatnak, mégis vérbeli társasjáték marad!

Játékostól: 2 fő
Játékosig: 4 fő
Kortól: 3 év
Korig: 8 év
Nem: Mindkettő
Játékidő: 20perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!