Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Queendomino

Ár:
10.004 Ft
Cikkszám: 200042
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Blue Orange
Dús legelők, sűrű erdők és gazdag bányák – ezek képezik a dominólapokból épített királyságok értékét. Na, és a városok tornyai, épületei! A 2017-es Év Játéka, a Kingdomino összetettebb verziójában építési telkek is vannak a dominókon, amelyekre a piacon vásárolt épületlapkákat tehetjük. Hacsak a vetélytársaink le nem fizetik a sárkányt, hogy égesse fel a kiszemelt épületet! És hogy honnan van erre pénzük? Hát a lovagjaik által beszedett adókból! És aki a legtöbb tornyot építi meg, azt még a királynő is meglátogatja! A Queendomino és a Kingdomino elemei kombinálhatóak, így újabb játékverziókban építhetjük királyságunkat.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A sztori, ami kilóra megvett

A történet: királyként vetélkedtek abban, kinek lesz értékesebb az újonnan felépült birodalma, amit dominószerű elemekből kell megépítsetek egy 5x5-ös területen. Királyságotok erdőkből, tavakból, búzamezőkből, satöbbi áll. (Eddig ismerős, ugye? Elég kingdominosan hangzik. De most jön a lényeg!)

Feladatotokban segítenek lovagjaitok. Akik nem azért vannak, hogy megvédjék a királyságot (olyan csak a mesékben van, hehe), hanem hogy beszedjék az adót! És hogy mire költhetitek a pénzeteket? Hát új épületekre, amelyeket a városi (vörös) területeken húzhattok fel. Ezek az épületek különböző előnyökhöz juttatnak: újabb lovagokat állít szolgálatotokba, tornyokat emelhettek velük, pontokat kaptok egyes területek után - vagy akár koronát is adhat a városi területek számának megszorzásához.

Hogy honnan veheted el ezeket az épületeket? Az "építkezési piacról", amelynek végén akár ingyen is megvehetsz egyet, egészen az öt aranyba kerülőig, ami közvetlenül a sárkány barlangja előtt van. Igen, van sárkány is. Na nem a királynő-rablós darab, hanem a Smaug féle, aki szereti az aranyat. El is fogad tőled egyet, cserébe fel is gyújtja azt az épületet a piacon, amiről úgy gondolod, hogy az egyik ellenfelednek nagyon jól jönne…

Queendomino


Emelkedjünk tovább, az erkölcsök magaslatába!


És hogy a tornyok mire jók? A királynő (a csacska), amíg el nem készülnek a királyságok, ezek alapján tudja csak felmérni, melyik király a legügyesebb. Meg is látogatja ezt a birodalmat, ahol viszont ezek után kényesen ügyelhetünk arra, hogy feddhetetlen erkölcsű uralkodók vagyunk. Vagyis innentől nem fizethetjük le a sárkányt…

Cserébe viszont, jobbunkon a királynővel, jobb benyomást tudunk kelteni az építménypiacon - azaz egy arannyal olcsóbban vásárolhatunk. Persze csak addig, amíg a hölgy nálunk tartózkodik. Ugyanis amint sikerül valakinek több tornyot építeni, a tornyok számával befolyásolható hölgy azonnal otthagy minket.

Queendomino


Queen vs. King


Azt hiszem, az egyértelműen látható, hogy a Queendominojóval összetettebb, mint az Év Játéka-nyertes elődje, de ne higgyük azt, hogy ezzel nem egy családi játékot kapunk. A dominó kiválasztásánál a döntés persze nehezebb, és a játék végén a pontszámlálás is többkörös (ez utóbbihoz kapunk is egy, a 7 Csodában is lévő füzethez hasonlót, amin pontszerzési típusonként egy-egy sort találunk), de túlzás lenne azt mondani, hogy ez egy összetett játék - még ha összetettebb is. Ezzel párhuzamosan a játékideje is hosszabb.

Mit kapunk cserébe? Egy intrikusabb, mókásabb játékot több fejtöréssel, 4 új színt, azaz igen, lehet kombinálni a Kingdomino-val. Olyannyira, hogy aki megszerette a kétszemélyes, 7x7-es Kingdomino-t, a Queendomino-val együtt akár négyen is játszhatnak ekkora területen. Mi több, akár csapatban is csapathatnak egy királyságépítést. Kis gonoszkodós vigyorral…

Játékostól: 2 fő
Játékosig: 4 fő
Kortól: 8 év
Korig: 99 év
Nem: Mindkét nem részére
Játékidő: 30perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!