Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lélekpillangó

Ár:
5.486 Ft
Cikkszám: 200114
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Gémklub
Mi is lehet nagyobb kaland, mint önmagunk és játékostársaink megismerése? Vajon minek örülne a másik, mi teszi boldoggá? A Lélekpillangó társasjáték során a játékosok megpróbálják kitalálni, hogy a játékostársaik a felmerülő lehetőségek közül melyeket választanák. A Lélekpillangó próbára teszi, hogy milyen mélyen ismerjük a többieket és magunkat. Egyedi, különleges szépségű kártyáival, szituációs helyzeteivel sok játékélmény-meglepetést tartogat a társasjátékok világával csak most ismerkedőknek is.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ki kit ismer jobban? - az empátia derűs világa

Hogy miről szól a Lélekpillangó című társasjáték? Arról, mennyire ismerjük játékostársainkat. Nem a műveltségüket, nem a taktikus elméjüket, és nem is az ügyességüket kell ismerjük - de mindegyiket egyben! Tudnunk kell, kik ülnek velünk szemben, vagy legalábbis gyorsan meg kell ismerjük őket, ha azt szeretnénk, hogy előrébb léphessünk a színes és kacskaringós pálya mezőin.

Mert miről is szól a játék? Ha kinyitjuk a derűskék dobozt, keressük meg a legfontosabb részét: egy vastag pakli, gyönyörű képekkel díszített kártyát. A képek nagyon változatosak: míves csatornafedéltől és szivárványtól kezdve szerszámok és kiszáradt fatönk festői fotóján keresztül pincérig és denevérig - elég széles a paletta. A kezdőjátékos ezek közül a lapok közül fed fel, a játékosok számánál eggyel kevesebb kártyát, mindenki számára látható módon.

Ezután egy másik, vékonyabb kártyapaklit vesz a kezébe a kezdőjátékos. Ebben mindegyik lapnak olyan színe van, amilyen színűek a játék bábui. Ezek amúgy nem a klasszikus színösszeállítást képviselik, helyette mindegyik élénk világos színben virít. De a kártyalapok között van egy szürke is…

Az osztó játékos feladata ugyanis abból áll, hogy a felfordított színes képekhez válasszon ki a többi játékost képviselő színes kártyákból egyet-egyet, de úgy, hogy a többi játékos ne lássa, melyik fényképhez melyik színt, azaz játékost rendelte.

 

Két szó: empátia és asszociáció

Hogy milyen fényképet választ az osztó? Ebben rejlik a játék szépsége: a Lélekpillangó a gondolattársítás és a ráérző készség játéka. A fotók valamilyen tárgyat, élőlényt, élethelyzetet mutatnak meg, de ugyanakkor hangulatot, érzelmet is tükröznek. Hogy pontosan mit, ez már asszociáció kérdése: egy félhomályos pince képe sok mindent közvetíthet. Jelentheti a néző számára a magányt, az elhagyatottságot, a biztonságot, csendet, de akár a középkori építészetet, vagy a hátul pislákoló fény a kiutat, a reményt.

És most jön az empátia próbatétele. A lapok (höhö) sokszínű jelentéséből ki kell hámoznunk, a szemben ülő társainkhoz melyik kártya illik a legjobban. Ja igen, a szürke lap… Ha meg vagyunk róla győződve, hogy a fényképek közül egy senkit sem mozgat meg, rátehetjük a szürke lapot, ezzel jelölve, hogy ezt senki nem fogja magáénak érezni.

És ha túlvagyunk a lapok megjelölésén (helló Vágó úr), akkor jönnek a többiek. Mindenki egy, a saját bábujának megfelelő színű koronggal megjelöli azt a képet, amit úgy gondol, hogy legközelebb áll hozzá.

Ha mindenki jelölt, az osztó felfedi a színes jelölőkártyákat, és ha a korongok és a kártyák egyeznek, az osztó és a korong tulajdonosa is kap egy pontot. Az osztó így akár annyi pontot is szerezhet, ahányan vannak összesen - hála a szürke lapnak.

De a többi játékos is szerezhet egynél több pontot. Ha valaki teljes szívvel meg van győződve róla, hogy az egyik lap az övé, a korongot megfordítva nem egy mosolygós arccal, hanem egy dupla szmájlival jelöli meg azt a lapot, és ha az osztóval sikeresen hangolódnak egymásra, akkor ő egy helyett két pontot kap. De vigyázat, a korong ezen oldala veszélyt is rejt magában: ha a játékos nagyon biztos a döntésében, és ezt teszi egy képre, de az osztó nem ezt a lapot rendelte hozzá, ebben az esetben egy pontot veszíthet is…

A hátlapon egy újabb verzió

Ha belemelegedtünk az egymásra hangolódás vidám játékába, megfordíthatjuk a táblát, és ezzel a játék egy csavartabb verzióját játszhatjuk. Itt ugyanaz a kanyargós pálya, a pillangó vonala köszön vissza, de mezőnként más és más lehetőségekkel.

Egyrészt vannak duplázó mezők, az ezeken álló bábukkal kétszer annyi ponthoz juthatunk - ha sikeresen választunk. A mosolygós mezőkön eldönthetjük, duplázunk, vagy egy szituációkártyát húzunk. A harmadikféle mezőkön pontosan ezek a szituációkártyák láthatóak.

A szituációkártyák az eddigi ráhangolódás-játékot fenekestül fordítják fel. Ezeken ugyanis egy-egy kérdés szerepel, olyanok, hogy "Mi az, ami ezek közül leginkább kellene egy lakatlan szigeten?", vagy hogy "Rendezőként miről forgatnál filmet a legszívesebben?" vagy "Mi a legunalmasabb számodra?".

Megérzés, emberismeret és taktika

A játék élvezete abban rejlik, mennyire ismerjük a többieket, illetve, ha még kevéssé ismerjük, mennyire tudunk rájuk hangolódni. Bensőséges és könnyed szórakozást ígér, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánlott. Mosolyogva felhúzott szemöldökök ("na, akkor ezt most magyarázd meg - miért a boszorkány illik hozzám a legjobban?!"), kérdések és nagy nevetések a magyarázatok hallatán. De vérbeli játékosok persze koncentrálhatnak arra is közben, melyik mezőn mit választanak, taktikai döntésükkel hogyan juthatnak a leggyorsabban előre.

Játékostól: 2 fő
Játékosig: 6 fő
Kortól: 7 év
Korig: 99 év
Nem: Mindkét nem részére
Játékidő: 20perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Érdeklődjön
5.470 Ft
Érdeklődjön
5.452 Ft
Érdeklődjön
5.522 Ft
Érdeklődjön
5.450 Ft
Raktáron
5.410 Ft
Érdeklődjön
5.589 Ft
Érdeklődjön
5.595 Ft
Raktáron
5.370 Ft
Érdeklődjön
5.606 Ft
Érdeklődjön
5.607 Ft
Érdeklődjön
5.701 Ft
Érdeklődjön
5.702 Ft
Érdeklődjön
5.710 Ft
Érdeklődjön
5.250 Ft
Érdeklődjön
5.250 Ft